Viktigt ta hand om sina tänder

Ta hand om sina tänder är viktigt så att man inte allt för tidigt måste ersätta dem med en tandprotes. Även om man går till tandläkaren varje år, så är det viktigt att ta hand om sina tänder varje dag. Det kan man göra på ett mycket enkelt sätt och gör man det bara till en rutin så tar det inte många minuter per dag heller att sköta om dem på ett bra sätt.

Hur du på bästa sätt tar hand om tänderna

Tandborstning är ju så klart en av de viktigaste delarna, men det är även bra att använda tandtråd. Då kommer man åt överallt. Tandtråd tar bort plack och matrester som kan ge upphov till bakterier som orsakar inflammation i tandköttet och tandlossning. Så se till att använda tandtråd efter du borstat tänderna. Skölj munnen avslutningsvis med vatten eller munskölj.

Det kan även vara bra att se över vilken tandkräm man ska välja. Det viktigaste är att välja en tandkräm som innehåller fluor, eftersom fluor underlättar för mineraler att fästa sig vid emaljytan och förstärka den. Sedan finns det även tandkrämer för känsligt tandkött, vitare tänder, ilningar i tänderna eller frisk andedräkt.

Sen är det bra att använda munskölj, samt att tugga tuggummi mellan måltiderna. Det är även bra att tänka på 2-2-2-regeln. Borsta två gånger om dagen, med två centimenter tandkräm, i två minuter. Samt se till att du går till din tandläkare minst en gång per år.

28 Jun 2018