Hur fungerar ett horoskop?

De flesta har nog läst sitt horoskop någon gång i tidningen. Dock är det lite mer avancerat än så att kunna få ett riktigt ställt. Det som är i tidningen är generellt för ett stjärntecken. Ska man ha ett för sig själv så bör man ha med andra saker som exakta datumet man är född, klockslag, hur olika planeter stod vid tillfället och så vidare. Klicka här för att få ett horoskop ställt enligt dina egna förutsättningar. 

Det som ett horoskop är, det är en astrologisk tolkning av en persons födelsekarta eller zodiakdiagram. Den som ställer detta, den analyserar och tolkar den position som himlakropparna hade vid dinfödelse, inklusive solen, månen, planeterna och andra astrologiska punkter. 

Detta kan ge dig en insikt om olika aspekter av en din personlighet, egenskaper och livsupplevelser.

Vad behövs för att ställa ett horoskop?

Det som behövs för att ställa ett horoskop är exakt information om din födelseplats, datum och tidpunkt. Det gör att astrologen kan eräkna exakta positioner för de himlakroppar som är relevanta för horoskopets tolkning. 

Det mest kända elementet i ett horoskop är soltecknete. Det representerar den astrologiska positionen för solen vid födelseögonblicket. Soltecknet anses ge insikt om en persons grundläggande egenskaper och personlighet.

Sedan finns det även måntecknet. Det representerar positionen för månen vid födelsen och anses påverka känslor och känslomässiga behov. Även planeterna spelar en stor roll. Varje planet har sina egna symboliska betydelser och representerar olika aspekter av en persons liv.

4 Jun 2023